MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków....
fot. pixcode/pixabay

Jak zrobić szaszłyki na grilla? Podajemy przepisy na wersje warzywne, drobiowe i z wędzonym tofu. Można przygotować je również w piekarniku

Szaszłyki drobiowe

Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków.

Składniki:

• 250 g piersi z kurczaka,
• 2 czerwone papryki,
• 2 cebule,
• 10 pieczarek,
• oliwa z oliwek do polania,
• zioła i przyprawy,
• wykałaczki do szaszłyków.

Przygotowanie:

Mięso należy pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę trzeba umyć i również pokroić, pieczarki przekroić na cztery części, a cebulę na osiem. Na wykałaczkę zaczynamy nadziewać mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Całość powtarzamy 2-3 razy, w zależności od wielkości kawałków. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy ulubionymi ziołami. Pieczemy na grillu do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Zobacz również

Maciej Musiał: Pracujemy razem krótko i efekt przyjdzie za jakiś czas

Maciej Musiał: Pracujemy razem krótko i efekt przyjdzie za jakiś czas

Koncerty, festyny, atrakcje.... Weekendowe imprezy w Grudziądzu i okolicach

Koncerty, festyny, atrakcje.... Weekendowe imprezy w Grudziądzu i okolicach

Polecamy

To jeszcze nie koniec. Jest nowe zagrożenie ze strony koronawirusa

GORĄCY TEMAT
To jeszcze nie koniec. Jest nowe zagrożenie ze strony koronawirusa

Owoce, które, mogą zmniejszać oznaki starzenia. Jedz je, póki trwa na nie sezon!

O TYM SIĘ MÓWI
Owoce, które, mogą zmniejszać oznaki starzenia. Jedz je, póki trwa na nie sezon!

W Polsce niedoceniany, we Francji to rarytas. Ten dżem to płynne złoto

W Polsce niedoceniany, we Francji to rarytas. Ten dżem to płynne złoto